Van buitenspeeldag naar buitenspeelweek

Foto: Pexels

Door: Tyeisha Cicilia

Je staat er niet vaak bij stil maar 15% van de kinderen speelt nooit buiten. De buitenspeelcoalitie heeft hierdoor besloten om van de buitenspeeldag de buitenspeelweek te maken. Tijdens de coronapandemie waren er nog minder mogelijkheden om buiten te spelen of te sporten, hierdoor is 80% van de jongeren minder gaan bewegen. Ik sprak hierover met de Programmaleider Speelruimte van Jantje Beton over. 


Op de social media van Jantje Beton werd er ook een aantal foto’s gedeeld van de mensen thuis.


Jantje Beton zet zich elke dag in om jongeren en kinderen meer uitdagendere speelruimtes en meer speelkansen te creëren. Je kan hiermee helpen door te doneren via hun website of door lootjes te kopen.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.