We mogen weer!

Door: Imany liefhebber 

Het was eindelijk zover. Weer een stapje dichterbij het ‘nieuwe normaal’. De horeca mocht eindelijk weer gasten binnen ontvangen en wel tot 22.00 uur. Het was een feestje om binnen weer de warme gezelligheid te kunnen ervaren en dat vonden de gasten ook.

Aan het einde van de dag hadden we ongeveer 70,- euro fooi en dat was alleen voor onze verdieping. Het gaat ons echt niet om de fooi, maar bij ieder bedrag dat werd afgerekend, mochten we naar boven afronden omdat men gewoon zo blij was voor ons. De sfeer zat er dan ook goed in.

We hadden minder tafels dan ‘normaal’ (lees: voorheen). Op deze manier konden we goed de 1,5 meter- afstand bewaken. We zaten de dag van de ‘heropening’,  5 juni tot aan de nok vol. Er hebben mensen op het terras gewacht om vervolgens door te schuiven naar binnen. Het was chaos, tenminste: zo leek het. Voor de gasten was alles goed geregeld

Ik was blij om weer te beginnen. Ik voelde ook een soort van gezonde spanning. Als snel stroomde het zaaltje vol en voelde ik geen tijd meer om die spanning te voelen, want er moesten dingen gebeuren. Bij iedere tafel kreeg ik te horen hoe erg ze het restaurant hadden gemist en hoe fijn ze het voor ons vonden dat we weer open waren. De drukte was echt wennen, maar de gasten waren geduldig en vonden het niet erg om vijf minuten langer te wachten op hun cocktails. Ze hadden immers al zolang gewacht.

Hoewel het even wennen was, ging het ook allemaal vanzelf en voelde het vertrouwd. De Mexicaanse muziek klonk weer binnen en de dertig personen vulde de ruimte met een met een warmte als van ouds. Zelfs heb debarrasseren heb ik gemist.

Veel handelingen verrichte ik vanzelf. Ik had al meer dan vier maanden geen tafel meer ingedekt, maar ik deed het nog precies hetzelfde als voorheen. Alsof ik in die maanden niets anders had gedaan. Eerst de kaart op tafel, vervolgens het servet net over de kaart heen, zodat je de ‘churros’ nog ziet staan en daarna het bestek. Vork eerst, dan het mes en als men een lepel nodig heeft bij de maaltijd, wordt die bij het opdienen aangereikt. Het was fijn om die routine weer op te pakken, fijn om weer een beetje terug te gaan naar het ‘nieuwe normaal’.

 

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.