De verkoop van boeken stijgt tijdens Kinderboekenweek
De verkoop van boeken stijgt tijdens Kinderboekenweek

De verkoop van boeken stijgt tijdens Kinderboekenweek

De verkoop van boeken tijdens de Kinderboekenweek is met ruim twintig procent gestegen ten opzichte van de week ervoor, dat meldt stichting CPNB. De stijging is ontstaan door de Kinderboekenweek die deze week weer plaatsvindt in Nederland. De kinderboeken doen het nog beter, die afzet is met ruim zeventig procent gestegen. Deze stijging komt vooral door het Coronavirus.

Ook is er sprake van een stijging ten opzichte van de Kinderboekenweek van 2021. in 2021 was de stijging 49%, terwijl die dit jaar de 71% aantikt. Die stijging verbaast Rozemarijn Visser, persvoorlichter jeugd bij stichting CPNB, niet: ” Vorig jaar zat je natuurlijk ook met de coronajaar nasleep. Dat is wel een reden dat de stijging dit jaar groter is.”

De Kinderboekenweek wordt dit jaar gehouden van 5 tot en met 16 oktober. Het thema van dit jaar is ‘Gi-ga groen’, hiermee staan boeken centraal die alles te maken hebben met de natuur en buiten zijn.

Foto ter illustratie, Born: ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *