Voortbestaan van 38% van amateurverenigingen in gevaar 
Voortbestaan van 38% van amateurverenigingen in gevaar 

Voortbestaan van 38% van amateurverenigingen in gevaar 

Uit een enquête van de KNVB blijkt dat 38% van de amateurverenigingen vreest voor hun voortbestaan. Dit komt door de stijgende gas- en energieprijzen. Eén derde van de amateurverenigingen zegt dat het voortbestaan binnen een jaar in bedreiging zal zijn. De KNVB roept de overheid op om maatregelen te nemen. 

Bijna de helft van de amateurverenigingen in Nederland hebben een variabel contract. Een kwart van de clubs met een vast contract zegt dat hun contract binnen 6 maanden afloopt. 80% van de voetbalverenigingen in Nederland is al bezig met maatregelen, (eventueel ruimte voor bron) zo wordt bijvoorbeeld de temperatuur van de douches en ruimtes lager gezet. Ruim een kwart van de amateurverenigingen heeft de contributie verhoogd. 

(Ruimte voor bron) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *