Zwolse studenten treden met hun band op in Appelscha
Zwolse studenten treden met hun band op in Appelscha

Zwolse studenten treden met hun band op in Appelscha

ZWOLLE – Een jaar geleden richtten studenten van ArtEZ in Zwolle hun eigen band op. United, zo heet de band, treed aankomend weekend op bij een christelijk jeugdweekend in Appelscha. United verzorgt de muziek op het jeugdweekend. 

15 oktober 2021 werd de band opgericht door Esther Stevens. Ze ging opzoek naar mensen die haar christelijke identiteit deelden. United speelt vooral christelijke muziek in kerken, op jeugdweekenden en recentelijk ook op een bruiloft. ”we willen eigenlijk de muziek in kerken, dat dat wat professioneler wordt, ik merk zelf dat het mij dan meer raakt”, aldus Esther Stevens. United speelt bestaande christelijke nummers en eigen vertalingen daarvan. ”Van Johannes de Heer tot opwekkingen en van opwekking voor kids tot Elevation Worship”. De band heeft ook twee vaste invallers, die zijn niet per se christelijk. 

Het conservatorium in Zwolle geeft de bandleden de ruimtes om te repeteren. Ook kunnen ze instrumenten kwijt in de opslag. Esther Stevens geeft aan dat ze niet van plan is om te stoppen met de band wanneer ze haar studie heeft afgemaakt, ”het is echt wel iets voor de langere termijn waar we ook mee door willen gaan”. Waar ze zich in de toekomst zien staan? ”In carré, haha”. 

(bron: United) (foto: de vier vaste bandleden van United)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *