Het fasenvoetbal een verrijking of teleurstelling
Het fasenvoetbal een verrijking of teleurstelling

Het fasenvoetbal een verrijking of teleurstelling

Bron foto: Jacko Agricola

MENAAM – De KNVB heeft in het amateurvoetbal voor jeugdteams van de JO13 t/m JO19 een nieuwe opzet geïntroduceerd, het fasenvoetbal. De KNVB wil met dit nieuwe opzet de gelijkwaardigheid vergroten en de reisafstanden verkleinen. Inmiddels is fase 1 afgerond en is fase 2 begonnen, dus is het de hoogste tijd voor een korte evaluatie van wat het fasenvoetbal ons nu al heeft gebracht.

Jeugdtrainer van SJO-DFC JO17-1, Mark Bouma, vindt dat de beloften van het fasenvoetbal in eerste instantie worden nagekomen. “Ons team is een klasse hoger geplaatst en alle teams liggen binnen twintig minuten reistijd.” Hieruit blijkt dat de twee beloften van de KNVB na fase 1 direct merkbaar zijn. Aangezien het niveau voor het team in kwestie omhoog is gegaan en de reisafstanden zijn relatief klein.

Echter meldt de heer Bouma ook zijn frustraties over het fasenvoetbal. Zo zegt hij: “De periode tussen fase 1 en 2 is naar mijn mening te lang, omdat deze tussenfase voor mijn team van 1 oktober tot 29 oktober is.” Verder geeft de heer Bouma hier ook meteen een oplossing voor: “De periode korter te maken of de trainers/leiders meer hulp bieden voor het regelen van oefenwedstrijden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *