Black Friday kampt met de gevolgen van de hoge inflatie
Black Friday kampt met de gevolgen van de hoge inflatie

Black Friday kampt met de gevolgen van de hoge inflatie

APELDOORN- De hoge inflatie ervoor zorgt voor dat er noodgedwongen maatregelen moeten worden genomen tijdens Black Friday. Dit jaar zal er tijdens Black Friday minder hoge kortingen zijn als de jaren ervoor. In de ergste gevallen sluiten sommige winkels hun deuren dit jaar tijdens de welbekende kortingsdag.

Black Friday valt dit jaar op vrijdag 25 november. Tijdens Black Friday zijn er bij de meeste winkels hele hoge kortingen. Mensen slaan elk jaar ook massaal in tijdens Black Friday. In heel Nederland kampen mensen met de hoge inflatie door de gestegen energieprijzen. Uit het onderzoek dat INretail uitvoerde in opdracht van NU.nl gaven winkels aan, dat ze tijdens Black Friday minder hoge kortingen gaan geven. Winkels zoals, de Wibra en Zeeman, gaan dit jaar helemaal geen kortingen tijdens Black Friday. Er zijn ook winkels die hun deuren sluiten tijdens Black Friday, zoals Dille & Kamille. Dit doen zij voor duurzaamheidsdoeleinden.

Of Black Friday minder succesvol wordt dit jaar is niet te zeggen. Paul ten Grotenhuis, Pers en Woordvoering van Inretail: “Er kan nog niet gezegd worden of Black Friday, minder succesvol is dit jaar. Het hangt van veel factoren af, zoals het weer. Vorig jaar verwachtte we dat Black Friday na de corona lockdown een enorm succes zou worden. Doordat het zo hard regende gingen heel veel mensen niet naar de winkels. ” Het is een hele lastige tijd voor de ondernemers van de winkelketens. “Er zit niet meer veel vet op de botten. Als de ondernemers hoge kortingen gaan geven voor alle artikelen, hebben ze bijna geen winst meer.” , zegt Grotenhuis. Of het een succes word dit jaar moeten we zelf maar meemaken.

Bron omslag: ANP

Bron: ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *