Kinderen op speciaal onderwijs vaker de dupe van slecht taxivervoer
Kinderen op speciaal onderwijs vaker de dupe van slecht taxivervoer

Kinderen op speciaal onderwijs vaker de dupe van slecht taxivervoer

ZWOLLE- In Zwolle zijn kinderen op het speciaal onderwijs steeds gedupeerd door het taxivervoer. Wegens een personeelstekort worden kinderen vaak te laat opgehaald. Dit zorgt ervoor dat kinderen op dezelfde route vaak nog later komen. In de ergste gevallen worden kinderen helemaal niet opgehaald

Een van de SBO basisscholen in Zwolle merkt de ernstige gevolgen van het slechte taxivervoer. De leerlingen worden vaak opgehaald door een taxi. Dit komt doordat ouders niet zelf kunnen rijden, of vanwege de afstand. Volgens Egbert Kloppenburg, directeur van SBO de Brug, heeft deze slechte regelingen ernstige gevolgen: ‘Ik heb regelmatig kinderen die schrijnend te laat zijn, die worden pas halverwege de ochtend op school gebracht. Ook hebben we weleens kinderen die pas om half 5 op worden gehaald, terwijl school om half 3 is afgelopen’.

Volgens Kloppenburg is ligt de oplossing bij het CBR: ‘Als je mij vraagt wat een mooie oplossing zou zijn, is dat het CBR de taxichauffeurs in opleiding voorrang geeft in de wachtrij die er is. Op deze manier hebben taxichauffeurs sneller een taxi pas, waardoor het personeelstekort sneller wordt opgelost’.

Foto ter illustratie


Bron: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *