WorldPride komt in 2026 naar Amsterdam
WorldPride komt in 2026 naar Amsterdam

WorldPride komt in 2026 naar Amsterdam

WEESP – In 2026 zal de WorldPride naar Amsterdam komen. In de stad wordt al jaren Pride groots gevierd, maar nu krijgt Amsterdam de kans om dit wereldwijd te delen. Stichting Pride Amsterdam geeft aan dat er rekening gehouden moet worden met een Pride XXL. Het gaat een groot feest worden om onze verschillen te vieren en te omarmen. Ondanks de negatieve reacties op feesten als de Pride, is het een belangrijk festival volgens Stichting Pride Amsterdam.

De WorldPride gaat in 2026 in onze hoofdstad Amsterdam plaatsvinden. Dit grote festival gaat de jaarlijkse pride die al in Amsterdam plaatsvindt eenmalig vervangen. De wereldwijde editie van de Pride zal nóg groter gevierd worden dan al jaren gedaan wordt. “Bij de XXL editie van de Pride zal de unieke Amsterdamse botenparade wel gewoon doorgaan.” Zegt Martijn Albers, woordvoerder van Stichting Pride Amsterdam. “Het is belangrijk dat Pride gevierd wordt, omdat we nog lang niet zijn waar we horen te zijn op het gebied van acceptatie van iedereen.”

De populariteit van de Pride neemt erg toe, maar ook de mensen die het niet eens zijn met dit feest laten steeds meer van zich horen. Afgelopen jaren komen er vaker negatieve reacties en protesten tegen evenementen als de Pride. “Die negatieve reacties laten alleen maar zien dat we er nog lang niet zijn.” Aldus Albers. Ze zijn volgens hem bij Stichting Pride Amsterdam niet bang voor de protsten die ze waarschijnlijk te wachten staan: “Kom maar op!”.

De botenparade die tijdens de Pride in Amsterdam traditie is.
Bron: ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *