12 maart 2025

Pindakaas in de spotlight

Door: Lenthe Bilstra

ZWOLLE – Voor veel mensen zal het waarschijnlijk een doodnormale vrijdag zijn, maar 24 januari is het nationale pindakaasdag. Al sinds 2017 is dit een jaarlijks terugkerend fenomeen. De Pindakaaswinkel telt maar liefst twaalf locaties door heel Nederland, waar ook veel toeristen op afkomen. De winkels bereiden zich dus al voor op hun speciale dag.

Van naturel met stukjes tot chilipeper citroengras, de pindakaaswinkel biedt een heel groot assortiment aan met verschillende smaken. Al deze producten worden met de hand gemaakt. Hun doel is om de lekkerste en meest duurzame pindakaas te maken. Het begon allemaal bij Michiel Vos, de bedenker van De Pindakaaswinkel. Hij vond dat er te weinig variatie bestond en begon daarom zijn eigen smaken te bedenken en te combineren.

‘’Wij krijgen hier veel te maken met toerisme. Mensen komen overal vandaan. Nergens over de wereld maken ze de pindakaas zo naturel als hier in Nederland’’, vertelt Mariët Aarten, medewerkster in De Pindakaaswinkel in Zwolle. Het concept is dus een groot succes, niet alleen onder de pindakaasfans in Nederland.

De Pindakaaswinkel doet veel op sociale media, zegt Aarten. Hiermee proberen ze steeds meer pindakaasliefhebbers te bereiken. Dit jaar zijn ze namelijk op zoek naar de ‘pindabaas van Nederland’, oftewel een hele grote pindakaasfan. Deze pindabaas krijgt de kans om zijn eigen smaak te ontwikkelen en krijgt daarbij een jaar lang gratis pindakaas aangeboden.

Related Post

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *