Filmseizoen weer van start bij Filmhuis Oldemarkt
Filmseizoen weer van start bij Filmhuis Oldemarkt

Filmseizoen weer van start bij Filmhuis Oldemarkt

OLDEMARKT- Deze maand heeft de aftrap van het filmseizoen plaatsgevonden bij het Filmhuis in Oldemarkt. Al 9 jaar kunnen mensen hier genieten van de films. Aanstaande november draait de favoriet van Susanne Gabrieël: De Acht Bergen. ‘De film heeft erg mooie natuur.’ Gabrieël is één van de vrijwilligers die zich hard maakt voor deze sociale ontmoetingsplek.

‘In eerste instantie was dit initiatief vooral voor jongeren bedoeld en voor de sociale samenkomst van mensen.’ Hoewel het grootste gedeelte van de bezoekers 50+ is, ontneemt dat niks aan de gezelligheid. ‘Er is catering aanwezig en na de film wordt er gezellig nagezeten. Zo leer je iedereen snel kennen’ zegt Gabrieël.

Op de maandelijkse filmavonden zijn volgens Gabrieël nog te weinig filmliefhebbers aanwezig. ‘We hebben een vrij constante groep van bezoekers.’ De films worden 6 tot 7 maanden per jaar gedraaid. Hiervoor komen de vrijwilligers één keer per jaar samen om de beste klassiekers uit te zoeken. Ook verzoekjes vanuit het publiek worden meegenomen in de uiteindelijke selectie.

Een fijne sfeer tijdens de filmavonden vinden ze erg belangrijk. Bas, de man van Susanne, monteert voor iedere filmavond muziek voor bij binnenkomst en het nazitten. ‘Op die manier blijven mensen in de sferen van de film’ aldus Gabrieël. Om het af te toppen hangt er sfeerverlichting en hebben ze sinds kort een zwart doek waarop de film beter te zien is.

De eerstvolgende filmavond zal plaatsvinden op 27 oktober. Deze avond zal ‘The Truffle Hunters’ te zien zijn. De film uit 2020 gaat over een groep mannen die jacht maakt op de zeldzame en dure witte Alba-truffel.

Meer informatie over het Filmhuis Oldemarkt is te vinden op:

https://www.filmhuisoldemarkt.nl/

Eén reactie

  1. Susanne Gabrieël

    Dank je voor het toezenden, ziet er goed uit, positief wil ik opmerken dat het gebruik van enkel, Gabrieël, klinkt alsof we een voetbalteam zijn alleen Susanne in de herhaling of anders Susanne Gabrieël klinkt in mijn oren beter.
    En ik heb waarschijnlijk Liesbeth Duyf niet genoemd. Ze zorgt voor alle berichten die naar de krant gaan en verzorgt op een heel mooie manier de mondelinge inleiding op de filmavond.
    Kun je dit nog in het artikel verwerken?
    Hartelijk dank,
    Susanne Gabrieel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *