”Altijd meer en altijd verder”
”Altijd meer en altijd verder”

”Altijd meer en altijd verder”

Tweede hands kleding wordt steeds populairder en zo ook de online verkoop ervan. De app Vinted is als een kleine website begonnen door een studente die haar kledingkast op wilde ruimen. Onderhand is het een app geworden met mega veel verkopers en consumenten. Ook Niels Schuit maakt gebruik van deze app, vooral voor inkopen en soms ook verkopen.

Afgelopen november heeft hij zijn eigen tweede hands winkel geopend, Tijdcapsule te Zwolle, met voornamelijk Levi’s kleding. Ook hij maakt gebruik van online verkoop en inkoop. ‘’Ik had heel groot kunnen worden en dat was ik in principe ook wel. Het online verkopen ging hartstikke goed en ik kon daar al van leven, maar toch wil ik altijd verder en meer’’.

Afgelopen November is je winkel geopend, waarom heb je ervoor gekozen om deze winkel te starten?

‘’Ik wilde heel graag mijn eigen ding doen en handelen zit in mijn bloed. Ook oude spullen verzamelen. Dus handelen en oude spullen heb ik gecombineerd.

Ik was klaar met het voldoen aan eisen van andere mensen, want dat past niet bij mij. Dus ik ben mijn eigen ding gaan doen’’.

Heeft het veel moeite gekost om deze winkel op te starten?

‘’Ja natuurlijk, je hebt het niet zomaar en het komt zeker niet uit de lucht vallen. Je moet er veel voor doen en veel voor over hebben. Het is uiteindelijk heel snel gegaan. Ik krijg wel altijd alles voor elkaar, daar ben ik heel goed in. Dus het kostte naar mijn idee veel moeite maar ook weer niet’’.

Is het ook altijd een droom geweest om een winkel te starten?

‘’Het is niet persé altijd een droom geweest om een eigen winkel te hebben. Afgelopen jaren wilde ik wel heel graag een eigen winkel hebben. Ik denk dat dat ongeveer 7 of 8 jaar geleden begon. Ik wist alleen nooit waarin of wat voor spullen ik zou willen verkopen. Uiteindelijk is het dan Levi’s kleding geworden. Op een gegeven moment had ik zo veel verzameld en ben ik bij Heavy Stuff in Zwolle gaan verkopen. Daarna wou ik graag mijn eigen ding beginnen.

Hoe voelde het om eindelijk de winkel te openen?

‘’Ik kan het nog steeds niet bevatten hoe mooi die opening was. Het was gigantisch druk, er was live muziek en zo veel mensen en veel cadeaus. Ik stond hier achter de toonbank en kon niet bewegen want ik was helemaal ingebouwd met cadeaus. De opening was echt een onvergetelijk moment‘’.

Afgelopen tijd is de app Vinted voor online tweede hands kleding heel erg groot geworden, doe je zelf ook iets met Vinted?

‘’Jawel, ik verkoop ook wel op Vinted. Niet zo heel veel momenteel, want ik ben nog steeds bezig met de website. Zodra de website klaar is gaat alles van Vinted naar de website. Maar inkopen doe ik ook zeker op Vinted.

Waarom dan uiteindelijk toch een fysieke winkel als je bijvoorbeeld op Vinted heel groot had kunnen worden?

‘’Ja dat klopt. Ik had inderdaad heel groot kunnen worden en dat was ik in principe ook wel. Het online verkopen ging hartstikke goed en in principe kon ik daar al van leven maar toch wil ik altijd weer een stapje meer en een stapje verder. Daarom heb ik nu deze winkel. De hoofdinkomst is momenteel ook de winkel, straks komt de website er ook bij. Ik denk dat zodra de website af is, dat online het over gaat nemen van de winkel zelf. De winkel blijft natuurlijk wel bestaan zoals het nu ook is‘’.

Wil je uiteindelijk verschillende panden in bijvoorbeeld Zwolle of echt deze winkel uitbreiden?

‘’Ik wil eerst deze winkel uitbreiden, er komt nog een damesafdeling boven, alleen de verbouwing loopt al zo een drie maand uit, dus dat laat nog even op zich wachten. Uiteindelijk wil ik toch wel graag naar de Diezerstraat in Zwolle. En als dat eindelijk klaar is heb ik hopelijk ook al personeel en dan wil ik ook bijvoorbeeld meerdere vestegingen gaan openen in andere steden. Dat dan wel in steden zoals Groningen of Utrecht. Altijd uitbreiden, altijd meer’’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *