Eredivisie waterpolo scheidsrechter Tjeerd Dijkhuis (60) overleden
Eredivisie waterpolo scheidsrechter Tjeerd Dijkhuis (60) overleden

Eredivisie waterpolo scheidsrechter Tjeerd Dijkhuis (60) overleden

EMMEN – Waterpolo scheidsrechter Tjeerd Dijkhuis is op 14 september overleden aan de gevolgen van ALS. Hij is 33 jaar actief geweest als scheidsrechter bij Zwemclub De Kikker Emmen en heeft op eredivisie niveau gefloten.

Tjeerd Dijkhuis, geboren op 16 mei 1963, is jarenlang actief geweest bij zwemvereniging De Kikker in Emmen. Hij was actief waterpolospeler en -scheidsrechter. Dit laatste bleek zijn passie, en hiermee wist hij het te schoppen tot de dames eredivisie. Daarnaast is hij 7 jaar lid geweest van de taakgroep scheidsrechters. Hij is medeverantwoordelijk geweest voor de startgemeenschap ESTA; een samenwerking tussen ZPC Stadskanaal, De Kikker Emmen en Zepta Ter Apel.

“Hij had zijn hart op de tong, maar wel een hart van goud,” aldus Jan Kupers van zwemclub De Kikker. Dijkhuis wordt door vrienden en familie onthouden als ontzettend betrokken en behulpzaam beschreven, altijd bereid anderen te begeleiden. Elk gesprek ging gepaard met een lach en enorm veel kennis over de sport.

Op 20 juli kreeg Tjeerd Dijkhuis de diagnose ALS en ging toen snel achteruit. “Een paar jaar werd een paar maand,” vertelt Jan Kupers. Op 20 september kon er bij de condoleance afscheid genomen worden van Dijkhuis. De afscheidsdienst heeft in besloten kring plaatsgevonden.
Verscheidene Waterpolo verenigingen, waaronder MZPC De Reest, hebben voorafgaand aan wedstrijden een moment stilte gehouden en ook de KNZB heeft een necrologie gepost op hun website .


Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *