Zorg LTO Nederland: consumenten laten lokale en speciale voedselwaren vaker liggen
Zorg LTO Nederland: consumenten laten lokale en speciale voedselwaren vaker liggen

Zorg LTO Nederland: consumenten laten lokale en speciale voedselwaren vaker liggen

ZUTPHEN- Uit onderzoek van CBS blijkt dat consumenten ruim 11 procent meer betalen voor hun voedingsmiddelen ten opzichte van vorig jaar. De voorzitter van LTO Nederland is ervan overtuigd dat mensen door prijsstijgingen gaan voor de goedkopere opties in de supermarkt. Zutphens voedingsdeskundige Mathias Fluit denkt dat het ligt aan onze prioriteiten.  

Bron: ANP

Biologisch eten is dan wel prijziger, maar vaak gezonder dan de ‘goedkopere’ opties. De Zutphens voedingsdeskundige Mathias Fluit vindt niet dat het ligt aan de prijsstijging, maar aan de prioriteiten die we stellen: “Wij vinden biologisch eten duur, omdat we niet door hebben hoe veel lekkerder en gezonder het is.” 

Fluit raadt consumenten met een beperkt budget aan om naar boerderijwinkels te gaan, omdat biologische producten daar volgens hem goedkoper zijn dan in lokale winkels. Hij vindt dat gemeente Zutphen in actie moet komen om mensen educatie en inspiratie bij te brengen over het belang van biologisch voedsel. Sjaak van der Tak, voorzitter van LTO Nederland geeft aan “Boeren en tuinders zeggen al jaren: je kan niet groen doen als je rood staat.” Hiermee constateert hij dat door de prijsstijgingen mensen lokale en speciale voedselwaren laten liggen en gaan voor de goedkoopste optie. Uit onderzoek van CBS blijkt dat gezondere voedingsmiddelen tussen 2010 en 2020 met 21 procent in prijs zijn gestegen, dit was voor ongezond voedsel rond 15 procent. https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/21/prijs-voeding-met-18-procent-gestegen-in-tien-jaar

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *