Demi Noslin is trainer in het zaalvoetbal. Hij heeft dit jaren gedaan in Amersfoort, waar hij naast het ontwikkelen van voetbal bij de jeugd ook zorgde voor een mooie sociale ontwikkeling. Ook organiseerde hij zaalvoetbal evenementen in Amersfoort. Echter moest hij in 2021 stoppen met deze taak, omdat de huurprijzen voor de zaal in Amerena te hoog werden. We spreken hem over het gemis van het zaalvoetbal trainer zijn in Amersfoort, en over hoe het nu gaat met hem.
Je hebt 8 jaar gewerkt als zaalvoetbal trainer in Amersfoort, daarnaast was je organisator van evenementen als schoolzaalvoetbal, hoe voelt het om dat opeens te zien wegvallen?
“Dat is behoorlijk lastig voor mij geweest, ik had echt het gevoel dat ik iets moois had opgebouwd, zo heb ik mooie contacten kunnen leggen binnen de stad Amersfoort en daarnaast vond ik het super leuk om op zondagochtend veel enthousiaste jeugd te kunnen trainen. Het was daarom een moeilijke beslissing om te stoppen, maar vanwege de verhoogde huurprijzen voor de zaal had ik geen andere keus. Gelukkig heb ik binnen het zaalvoetbal een nieuwe taak kunnen vinden, maar dit is helaas niet meer zoals het was. Ik mis daarom de tijd in Amersfoort heel erg.”
Wat mis je het meest aan je tijd als zaalvoetbal trainer in Amersfoort?
“Ik mis vooral de verbinding die ik had met de spelers. Ik voelde dat ik mijn manier van trainen goed over kon dragen aan de spelers. Ik zag veel spelers een mooie ontwikkeling maken, voetballend maar ook sociaal. Zo was ik 1 jaar trainer van een lastige speler, die heel fanatiek was maar dat op een verkeerde manier overbracht aan zijn medespelers. Zo schold hij mensen uit die de bal verloren of niet overspeelden. Ook was hij zelf erg agressief in de duels. Ik probeerde hem te leren om op een goede manier de duels aan te gaan en daarnaast op een positieve manier te coachen. Aan het einde van het seizoen was hij een hele andere speler geworden, die netjes de duels aanging en daarnaast op een goede manier coachte en omging met zijn medespelers. Vorig jaar heeft hij contact met me gezocht om me te bedanken voor mijn inzet om hem te veranderen. Dit maakte me emotioneel, ik was erg blij dat mijn manier van ontwikkeling zoveel dankbaarheid had veroorzaakt.”
Je vertelde over de mooie contacten die je hebt kunnen leggen binnen de stad Amersfoort, heb je die nog kunnen onderhouden en word je nog weleens gevraagd om bijvoorbeeld evenementen te organiseren?
“Ja, gelukkig heb ik die contacten wel kunnen onderhouden. Zo ben ik vorig jaar door de gemeente gevraagd om te helpen bij de Koningsspelen in Amersfoort, ik kreeg een zaal ter beschikking in Amersfoort en daar moest ik de hele dag zaalvoetbal clinics geven. Ik vond het erg leuk om kinderen enthousiast te maken voor zaalvoetbal en het voelde weer zoals mijn tijd als zaalvoetbal trainer in Amersfoort. Gelukkig had de gemeente dezelfde mening en zo ben ik voor dit jaar opnieuw gevraagd, ik ben al begonnen met de voorbereidingen en ik hoop er dit jaar weer een succes van te maken!”
Wat zijn je ambities voor de toekomst, wat hoop je nog te bereiken?
“Ik hoop in de toekomst nog mee te strijden om het kampioenschap in de Topklasse met de onder 19 van FC Kawin, dit wordt nog een uitdaging maar ik sta hier open voor. Echter is mijn ultieme hoop dat ik de zaal in Amerena in Amersfoort voor een schappelijke prijs weer kan huren en weer verder kan gaan als trainer in het jeugdzaalvoetbal, hier haal ik toch het meeste plezier uit. Amersfoort blijft mijn thuis en ik wil de jeugd in de stad nog graag een hoop leren!”
