EK wegwielrennen voor vrouwen in Meppel: ”Geweldige reclame voor de stad Meppel” 
EK wegwielrennen voor vrouwen in Meppel: ”Geweldige reclame voor de stad Meppel” 

EK wegwielrennen voor vrouwen in Meppel: ”Geweldige reclame voor de stad Meppel” 

Foto: ANP

Meppel – De gemeente Meppel is erg blij met de start van de wegrit van het EK wielrennen voor vrouwen in hun stad: ”Het is een mooie route die veel van de stad zal laten zien aan de rest van Europa.” Het EK wegwielrennen voor vrouwen is afgelopen zaterdag van start gegaan in Meppel. De route brengt de renners door de oude binnenstad van Meppel waarna ze door rijden door de rest van Drenthe.  

De route zal de rensters leiden over een parcours dat is ingericht om zoveel mogelijk van de oude binnenstad te laten zien. De ploegenpresentatie wordt gehouden op Bleekerseiland, een stukje land tussen twee restanten van de oude grachten. Waarna ze van de Groenmarkt zullen vertrekken richting Nijeveen. De gemeente Meppel geeft aan trots te zijn op hun stad: ”Nu kunnen we laten zien hoe mooi Meppel is” 

De Europese kampioenschappen wielrennen zijn dit jaar tussen 20 en 24 september gehouden in Drenthe. De routes van alle wedstrijden zijn gebaseerd op een aankomst op de VAM-berg, beter bekend als het dak van Drenthe. De wedstrijden starten op verschillende plekken, waaronder Wildlands Emmen, Meppel en Coevorden.  

De organisatie lag in de handen van Courage Events die al jaren ervaring heeft met het organiseren van Nederlandse wielerwedstrijden. Ze waren onder meer ook verantwoordelijk voor het eerste sportevenement tijdens de coronacrisis; namelijk het NK wielrennen. 

De wedstrijd voor de Europese titel werd uiteindelijk gewonnen door de Nederlandse Mischa Bredewold. 

2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *