Gewapende man op station Zwolle
Gewapende man op station Zwolle

Gewapende man op station Zwolle

Bron: Arko Stevens

Zwolle – Een man die een vuurwapen in de trein tevoorschijn haalde is gisteren gearresteerd op station Zwolle. De desbetreffende man zat in de trein die vanaf Groningen vertrok en op weg naar Rotterdam was. Tussen Assen en Zwolle pakte de gearresteerde man opeens zijn wapen erbij en begon zijn wapen te laden. Een medereiziger heeft de NS geappt en vervolgens zijn alle perrons in Zwolle ontruimd.  De man is na een poging van verzet door de politie uiteindelijk gearresteerd.  

Het stond helemaal vol in de hallen van station Zwolle, want alle perrons werden namelijk ontruimd. Er was een man met een vuurwapen gespot in de trein van Groningen richting Rotterdam. ‘’De man was na het ontruimen van de trein nog aanwezig in de trein en verweerde zich toen we hem wouden arresteren’’ meldt de politie Overijssel op X. De politie zegt dat het om een 25-jarige man gaat uit Noordoost-Friesland en dat hij op dit moment nog vastzit. De situatie wordt op dit moment nog onderzocht door de politie, dus zijn intenties en eventuele straffen zijn nog niet duidelijk. 

De situatie werd goed door de politie in de hand gehouden, waardoor alles gestructureerd en volgens de procedures kon lopen. Er ontstond geen angst of stress bij de mensen op het station, alleen veel ergernis over de niet rijdende treinen en de weinig gegeven informatie. De politie gaf aan ‘’Er wordt zorgvuldig naar gekeken, wat het veiligst is op dat moment voor de mensen.” 112 Zwolle meldde dat er een ambulance met een persoon liggend op een brancard vertrok, hier is verder nog niks over bekend.

Veel mensen reageren geschokt. Zo zegt een vrouw die bij de gearresteerde Fries in de trein zat: ‘’het is echt heel raar, je hebt geen idee wat je moet doen, het is zo onwerkelijk.’’ Een vrouw die werkend is bij de kiosk gaf aan “ik ben nu weer aan het werk, maar de adrenaline stroomt nog door mijn lichaam’’.  Er zijn ook reacties op X van mensen die in de desbetreffende trein zaten; “Het blijft onwerkelijk.”

Jossian Zoutendijk, specialist in de beleving van veiligheid, vertelt: “Het kan een schokkende situatie zijn voor iemand die dit meemaakt.” Jossian sprak ook over waarom de autoriteiten, zoals politie, nou zo belangrijk zijn. “De actie van autoriteiten is belangrijk, want mensen kijken daarnaar. Wanneer de politie rustig blijft, is de kans groot dat de mensen ook rustig blijven.”

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *