Jongerentak CNV teleurgesteld over beleidsarme begroting
Jongerentak CNV teleurgesteld over beleidsarme begroting

Jongerentak CNV teleurgesteld over beleidsarme begroting

Zwolle De jongerentak van vakbond CNV is teleurgesteld over de beleidsarme begroting die tijdens Prinsjesdag werd gepresenteerd door het kabinet. “Een gemiste kans” volgens CNV jongeren persvoorlichter Feitsma.

Tijdens de presentatie van de begroting werd wel aandacht aan jongeren besteed. Maar volgens de jongerentak van CNV te weinig. Volgens Justine Feitsma, persvoorlichter CNV jongeren, was er geen aandacht voor onder andere werkstress en jongeren die kampen met een burn-out. Het kabinet zou juist met maatregelen moeten komen om de financiële positie van jongeren te verbeteren.

Voor de toekomst is dit een gemiste kans volgens Feitsma. CNV merkt dat ze genoemd worden maar niks in praktijk zien, het werkt vertragend. CNV verteld aan ANP “Jongeren willen daden zien op het gebied van klimaat, werkprivébalans en de woningmarkt. Toenemende werkstress en burn-outs bij deze generatie laten zien dat er iets moet veranderen.” In 2022 gaf één op de vier werknemers in de leeftijd 18 tot 34 jaar aan burn-outklachten te ervaren volgens TNO (Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek).

“Ondanks dat de regering erkend dat er problemen zijn, wordt er geen actie ondernemen, maar wij zeggen er is crisis” Volgens Feitsma is het niet vanzelfsprekend dat iedereen het red. Sommige jongeren hebben hulp nodig. De druk op de jongeren is groot, aldus CNV jongeren aan het ANP. “Er wordt van hen verwacht om de economie en sociale voorzieningen overeind te houden en tegelijkertijd nog meer taken op zich te nemen, zoals mantelzorg.”

Bron foto: ANP

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *