Musical Mamma Mia in Assen nu ook voor blinden en slechtzienden
Musical Mamma Mia in Assen nu ook voor blinden en slechtzienden

Musical Mamma Mia in Assen nu ook voor blinden en slechtzienden

ASSEN- De musical Mamma Mia is een enorme hit en komt weer terug in de theaters. Zo ook in Assen waar de musical te bezoeken is voor blinden en slechtzienden, dit vond plaats op zaterdag 30 september. De organisatie ‘Komt het zien!’ maakt dit mogelijk voor de theaterzaal De nieuwe kolk.

De nieuwe kolk in Assen heeft dit initiatief bedacht om meer inclusiviteit te creëren binnen het theater. Zij vinden het belangrijk om iedere doelgroep aan te spreken en dat iedereen zich welkom voelt in het theater. Hilde Scholte heeft dit initiatief genomen, zij programmeert de voorstellingen en neemt contact op met de desbetreffende organisaties. Hilde bedacht ook een avond voor doven en slechthorende, hiervoor nam zij contact op met de organisatie ‘Theater met Tolk’. 

De organisatie ‘Komt het zien’ maakt dit mogelijk voor het theater omdat ze zelf niet de mogelijkheden hebben om dit op geheel eigen kracht te doen. De gasten krijgen een koptelefoon op en de blindentolk vertelt van achter de zaal wat er te zien is op het podium. Zo kunnen de gasten het decor en de kleding voelen om de mooiste en beste ervaring te kunnen beleven. ‘Komt het zien’ gaat ook nog een andere musical voor het theater in deze vorm aanbieden. 

Foto:ANP

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *