Intersekse volkomen onzichtbaar in de maatschappij
Intersekse volkomen onzichtbaar in de maatschappij

Intersekse volkomen onzichtbaar in de maatschappij

Op intersekse voorlichting dag, 26 oktober, wordt er aandacht gevraagd voor personen met mannelijke en vrouwelijke geslachtkenmerken. Naar schatting zijn er ruim 190.000 intersekse-personen in Nederland.

Deze dag is nodig omdat volgens Miriam van der Have, covoorzitter van Organisation Intersex International en directeur van de NNID Nederlandse Organisatie voor Seksdiversiteit, intersekse volkomen onzichtbaar is in de maatschappij. Volgens van der Have komt dat deels doordat kinderen van artsen te horen krijgen dat ze er beter niet over kunnen praten. “En dat doen de meeste dan ook”.

Volgens NNID wordt er geprobeerd bewustwording te bevorderen om een einde te maken aan schaamte, geheimhouding en ongewenste cosmetische chirurgie. “Kinderen krijgen vaak operaties waar ze zelf niet om gevraagd hebben, die makkelijk uitgesteld kunnen worden tot ze oud genoeg zijn om er dan zelf over te beslissen” aldus van der Have. NNID ziet dat steeds meer jongeren zich uiten als intersekse persoon in de media, maar nog steeds zijn het er veel te weinig.

Bron foto: Pexels

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *