Conferentie Belonging and Mobility: Hoe en waar voel jij je thuis?
Conferentie Belonging and Mobility: Hoe en waar voel jij je thuis?

Conferentie Belonging and Mobility: Hoe en waar voel jij je thuis?

AMSTERDAM- Woensdag 18 oktober werd er een conferentie gehouden over Belonging and Mobility. Hier staat de vraag hoe en waar voel jij jezelf thuis in deze mobiele wereld centraal. Deze bijeenkomst vindt plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam en duurt drie dagen. De conferentie wordt georganiseerd door het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS), een onderzoeksinstituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie en Wetenschappen. 

Dit is de tweede keer dat het NIAS een internationale conferentie organiseert. Het doel van deze tweede conferentie is om mensen met allerlei verschillende achtergronden zowel artistiek als academisch samen te brengen zodat ze samen kunnen nadenken en discussiëren wat verbondenheid en mobiliteit voor hen betekend en hoe dit met elkaar in verband staat. ‘Dit onderwerp is altijd wel actueel geweest maar nooit zoveel als nu en vooral ook veel onder jongeren’. Zo zei Bernike Pasveer (hoofd academische zaken bij het NIAS en coördinator van de conferentie) over waarom deze conferentie nu voor de tweede keer wordt gehouden.

De sprekers die komen bij deze conferentie zijn voor 99% mensen die op de universiteit werken. Zij presenteren en bespreken hun werk tijdens de conferentie, dit zijn onderzoekers, kunstenaars en journalisten. Zij bespreken hun werk met 130 mensen die de conferentie bijwonen, hiervan zijn er ongeveer 35 mensen die dit online volgen.

‘Er zijn nog geen concrete toekomstplannen maar een derde conferentie in 2026 is zeker het plan, dit zal dan ook weer plaats vinden in Amsterdam.’, aldus Pasveer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *