LAAG WATER EN DICHTSLIPPENDE VAARGEUL BELEMMERT REISVERKEER AMELAND
LAAG WATER EN DICHTSLIPPENDE VAARGEUL BELEMMERT REISVERKEER AMELAND

LAAG WATER EN DICHTSLIPPENDE VAARGEUL BELEMMERT REISVERKEER AMELAND

Ameland – Na extreem laagwater in de Noordzee en Waddenzee, én een dichtslippende vaargeul, wordt het reizen van en naar Ameland vermoeilijkt. Dat komt door harde oostelijke wind, die het zeewater in westelijke richting wegblaast en er voor zorgt dat het te ondiep is.

Volgens de Rijkswaterstaat komt het extreem lage water in de Noordzee en de Waddenzee door de harde oostelijke wind. Dat betekent dat er bij eb niet voldoende of geen water in de Waddenzee is om te kunnen overvaren. Veerbedrijf Wagenborg heeft hierdoor besloten haar dienstregeling aan te passen. Omdat de herfstvakantie voor regio noord Nederland van start gaat, zorgt dit vooral voor problemen bij toeristen.

Robert Boelens is kapitein voor Wagenborg en legt uit wat de invloed van het lage water is op zijn werk: ‘’Gelukkig is er voor ons als kapiteins wel werk, omdat er voor en na de normale dienst afvaarten bij zijn gekomen. Er wordt dus wel gevaren, maar altijd maar op één boot. Alleen de werktijden zijn nu anders.’’

Wagenborg heeft afgelopen woensdag en donderdag alvast auto’s van eilanders van en naar Ameland overgevaren om de drukte op de veerboten te beperken. Voor Schiermonnikoog en Vlieland geldt dit probleem niet, omdat toeristen hun auto’s niet naar die eilanden mogen meenemen.

Foto: Pixabay

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *