Maatregelen tijdens de IJsselderby: ”De wedstrijd wordt doodgemaakt”
Maatregelen tijdens de IJsselderby: ”De wedstrijd wordt doodgemaakt”

Maatregelen tijdens de IJsselderby: ”De wedstrijd wordt doodgemaakt”

Zwolle – Tijdens de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles zijn er door de burgemeester van Zwolle Peter Snijders maatregelen getroffen. Zo zijn alle vormen van spandoeken verboden, mocht er geen gezamenlijke optocht naar het station plaatsvinden en er werd geen alcohol geschonken tijdens de IJsselderby.

De Zwollenaren namen het in eigen stadion op tegen de club uit Deventer. Het is een wedstrijd waar supporters altijd erg naartoe leven. Helaas is het afgelopen seizoen en ook dit seizoen een aantal keer mis gegaan. Enkele tot tientallen supporters die het verpesten voor de rest door bijvoorbeeld te gooien met voorwerpen. Hierom heeft de burgemeester Snijders ingegrepen door maatregelen in te dienen. Maatregelen die niet door iedereen worden gewaardeerd.

“Ik vind het bijzonder spijtig dat de maatregelen nodig zijn, want het liefst zie ik dat er zo weinig mogelijk beperkingen zijn bij een wedstrijd.’’ Dat zei burgemeester Snijders over de maatregelen die zijn genomen. Toch was het zondag geen feest zoals vanouds, vertelt PEC-supporter Tom van Eert, die er elke thuiswedstijd bij is en verschil zag ten opzichte van eerdere wedstrijden tegen Go Ahead Eagles. ‘’De sfeer was vrij tam. De wedstrijd wordt zo wel een beetje doodgemaakt.’’ De wedstrijd zelf was ook verre van groots, deze eindigde in een 1-1 gelijkspel. Of het komt door de beperkingen die de burgemeester heeft opgelegd aan de supporters? Tom denkt dat het heeft meegespeeld: ‘’De spelers zien ook de spandoeken, en met een biertje wordt er misschien net wat harder geschreeuwd. Wellicht dat dat net de extra dingen zijn die spelers meekrijgen om negentig minuten vol gas te geven.’’

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *