Jongeren Top laat jongeren aan het woord: “Een eerste stap in de goede richting”
Jongeren Top laat jongeren aan het woord: “Een eerste stap in de goede richting”

Jongeren Top laat jongeren aan het woord: “Een eerste stap in de goede richting”

Bron: Fenna Smits, Jongeren Top

Zwolle – Jongeren in de provincie Groningen mochten meepraten over de toekomst van hun provincie. Doormiddel van bijeenkomsten, georganiseerd door de organisatie Jongeren Top in samenwerking met het Rijk en de provincie, konden jongeren in november 10 bijeenkomsten bijwonen over verschillende maatschappelijke thema’s. Daar mochten ze hun eigen meningen en ervaringen delen. “Deze bijeenkomsten hebben ons waardevolle informatie opgebracht, wat ook zeker een vervolg gaat krijgen,” aldus Fenna Smits, pedagoog in opleiding en actief bij Jongeren Top.

Manon Buschgens

Bij elke bijeenkomst kwam een ander thema aanbod. De meest bezochte bijeenkomsten gingen over economie, veiligheid en armoede. Hoewel elke bijeenkomst een eigen thema had, was er volgens Fenna ook veel overlap, “Bij de sessie veiligheid ging het ook veel over armoede en voorzieningen. Iemand die in armoede leeft, voelt zich vaak ook niet veilig.” Ook kwam er als voorbeeld in de bijeenkomsten dat er op sommige plekken niet genoeg straatverlichting is. “Dat zorgt, vooral bij vrouwen, in de avond voor een onveilig gevoel.”

Met de bevindingen van deze bijeenkomsten gaat Jongeren Top niet stilstaan verteld Fenna. “We gaan een plan maken voor de aankomende jaren, en deze presenteren aan de overheid en de provincie. Aan de hand van wat de jongeren allemaal hebben gezegd gaan we projecten bedenken die we realistisch gezien kunnen oppakken”

Jongeren Top geeft wel aan dat het geen project op korte termijn gaat zijn. “We staan aan de start van dit project. De komende dertig jaar moeten we hier mee bezig. Maar dit is een eerste stap in de goede richting.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *