Verhoging minimumloon naar 13,11 euro ‘niet genoeg’ 
Verhoging minimumloon naar 13,11 euro ‘niet genoeg’ 

Verhoging minimumloon naar 13,11 euro ‘niet genoeg’ 

Verhoging Minimumloon naar 13,11 euro ‘niet genoeg’ 

Zwolle – Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen van afgelopen woensdag is besloten het minimumloon te verhogen naar 13,11 euro. Dit besluit volgde op een aangenomen motie van GroenLinks/PvdA en ChristenUnie. Volgens de woordvoerder van FNV is het “een goed begin, maar niet genoeg om armoede te bestrijden.” 

De motie is met een meerderheid aangenomen door de Tweede Kamer. Het minimumloon moet in 2024 worden verhoogd met 1,7 procent. Dit moet worden bekostigd door de bankenbelasting, de hoogste schijf van box 2 en box 3 en de aandelenbelasting te verhogen. 

Ook komt er in plaats van een minimummaandloon een minimumuurloon. Daardoor is het loon niet afhankelijk van de lengte van de werkweek. Hierdoor gaan mensen met een 40-urige werkweek er het meeste op vooruit. 

‘Het is een goed begin dat de problematiek wordt erkend, maar het is nog niet de oplossing,’ aldus Guus Staats, woordvoerder van FNV. ‘Het minimumloon moet naar 16 euro per uur, ook voor jongeren onder de 21 jaar. Zonder die maatregel blijft de armoede in Nederland stijgen.’

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *