Apple kondigt eerste carbon neutrale Apple Watch aan  
Apple kondigt eerste carbon neutrale Apple Watch aan  

Apple kondigt eerste carbon neutrale Apple Watch aan  

AMSTERDAM – Apple Store Leidseplein in het oude centrum van Amsterdam. De stad dankt zijn naam aan de ligging bij een in de 13e eeuw aangelegde dam in de Amstel. ANP JORIS VAN GENNIP

Zwolle – Apple kondigde 12 september de eerste carbon neutrale Apple Watch aan. CEO van Closing the Loop verteld: ‘dit is de volgende grote stap, dit op grote schaal uitvoeren zou heel veel waard zijn.’ Dit lukt Apple door het gebruiken van gerecycled materiaal en het compenseren van uitstoot waar nodig. 

Tijdens de jaarlijkse keynote vertelde het bedrijf trots wat ze bereikt hebben met de nieuwste Apple Watch, namelijk dat dit gehele product carbon neutraal is. Wat dit inhoudt is dat het gehele proces, van productie tot het gebruik van de gebruiker, geen carbon uitstoot in de atmosfeer. ‘Wat Apple hier doet lijkt heel erg op wat ik met mijn bedrijf Closing the Loop probeer te bereiken, het recyclen van oudere telefoons om nieuwe te maken’ verteld Joost de Kluijver, CEO van Closing de Loop. Apple vertelde dat ze dit kunnen realiseren door veel carbon uitstoot te compenseren, denk hierbij aan de stroom die je als gebruiker gebruikt en ook uitstoot voor het leveren van de producten.   

Dit compenseren houdt in, dat Apple gaat inschatten hoe veel stroom de gemiddelde gebruiker gaat gebruiken tijdens de levensduur van een Apple Watch. Apple gaat compenseren met het planten van hoge kwaliteit bossen en het teruggeven van, door hun opgewekte, groene stroom. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *