Waardering en respect voor de scheidsrechters
Waardering en respect voor de scheidsrechters

Waardering en respect voor de scheidsrechters

Zwolle – Van 30 september tot 8 oktober is de nationale week van de scheidsrechters. Uit eerdere conflicten is er een week van de scheidsrechter ontstaan. Door na of voor een wedstrijd jouw scheidsrechter een geschenk te geven ontstaat er meer respect en waardering tijdens de week van de scheidsrechters. 

‘Wij als team geven tijdens de week van de scheidsrechters altijd iets van een cadeautje, vooral om waardering en respect te tonen naar de scheids.’ geeft Liene Besselink aan, speelster Twente’ 05 Dames 1. 

De week van de scheidsrechters draait om waardering en respect, na meerdere conflicten tijdens wedstrijden kan deze week de wil om te scheidsen veranderen. 

‘Zelf moeten wij van de vereniging wedstrijden fluiten, zelf vind ik dat niet erg. Er zijn wel een paar teamgenoten die daar meer moeite mee hebben.’ 

Het tekort aan scheidsrechters is de laatste tijd groot, door meerdere conflicten zoals op het voetbalveld hebben steeds minder scheidsrechters de wil om nog door te gaan met het fluiten van wedstrijden. De conflicten worden vaak veroorzaakt door emoties, de invloed van een negatieve beslissing van de scheidsrechter op de emoties en gedragsintenties van sporters. Hierdoor kunnen fanatieke sporters sneller hun emoties uiten. 

Met het hanteren van de week van de scheidsrechters proberen de KNVB, Nevobo en de ARAG meer waardering op te doen voor de scheidsrechters door heel Nederland. ‘Ik hoop dat door deze week het tekort aan scheidsrechters vermindert.’ 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *