Steeds meer letsel bij amateur wedstrijden
Steeds meer letsel bij amateur wedstrijden

Steeds meer letsel bij amateur wedstrijden

Zwolle – Letsel oplopen bij sportwedstrijden gebeurt steeds vaker. Een botsing, sliding of verkeerde beweging kan ervoor zorgen dat een blessure opkomt. Het blijft belangrijk hoe je je opwarmt en welke sport je speelt, dat heeft invloed op je risico van het krijgen van een blessure. 

Naast verplichte maatregelen bij bepaalde sporten, is het belangrijk dat je je lichaam goed traint op kracht en stabiliteit. Hierdoor kun je sneller onverwachte bewegingen verwachten. Er is ook een verschil tussen kinderen en volwassenen bij het beoefenen van sporten en het risico op blessures. 

‘Voor kinderen is krachttraining belangrijk, als ze veel andere sporten leren en uitoefenen worden ze fysiek sterker.’ zegt Ellen Kemler, Senior onderzoeker/projectleider bij Veiligheid NL. Ellen geeft aan dat het belangrijk is voor kinderen om meerdere sporten beoefend te hebben. Dit zorgt voor verschillende ontwikkelingen van spieren en bouw van het lichaam, de kinderen zijn zo stabieler en zullen minder snel blessures oplopen. 

Elke sport heeft een ander risico op blessures, zo heeft voetbal een hoog blessure aantal omdat het veel beoefend wordt, omdat het veel beoefend wordt. ‘Paardrijden en wielrennen hebben minder kans op een blessure, maar als er een blessure oploopt zal er sprake zijn van ernstig letsel.’ – Ellen Kemler. 

Als je je lichaam goed traint, een goede warming-up doet en regels volgt over de veiligheid binnen jouw sport kun je blessures voorkomen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *