Nieuwe anti-drugscampagne Rotterdam “polariseert en stigmatiseert”
Nieuwe anti-drugscampagne Rotterdam “polariseert en stigmatiseert”

Nieuwe anti-drugscampagne Rotterdam “polariseert en stigmatiseert”

ROTTERDAM – Deze week is de campagne Drugsimpact in Rotterdam gestart. De campagne heeft als doel gebruikers te informeren over de consequenties van het nuttigen van drugs. Uit rioolonderzoek blijkt dat het aantal genomen drugs toeneemt. Volgens de gemeente dragen drugsgebruikers bij aan dodelijke liquidaties. “De campagne polariseert de discussie, en stigmatiseert gebruikers,” aldus de woordvoerder van Normaal over Drugs.

“Er kleeft bloed aan jouw pil” is een van de slogans die vanaf vandaag op billboards in de stad zichtbaar zijn. Volgens wethouder Vincent Karremans is er “niets ‘party’ aan partydrugs” De organisatie Normaal over Drugs is het daar niet mee eens. “Deze uitspraken leggen de verantwoordelijkheid bij de consument, terwijl de criminele markt het probleem is.” Aldus Kaj Hollemans. 

Steeds meer Rotterdammers slikken een pilletje of roken een joint, blijkt uit metingen van het rioolwater. Het XTC-gebruik is met 60 procent toegenomen vergeleken met 2021 en het gebruik van cannabis met meer dan een kwart “bij deze rioolwateronderzoeken wordt geen rekening gehouden met toeristen.” Aldus Hollemans “Daarnaast tellen drugslozingen mee in de onderzoeksresultaten, wat een vertekenend beeld geeft.”

Incidenten in Rotterdam kunnen wat betreft Hollemans voorkomen worden door drugs te legaliseren en te reguleren. “Alleen door te legaliseren pak je criminele organisaties aan. Hierdoor worden drugs veiliger, niet alleen voor de gebruiker, maar ook voor de samenleving.” 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *