FC Utrecht van de laatste plaats af na enerverend gelijkspel tegen FC Twente

FC Utrecht wist zondagmiddag een punt te pakken tegen FC Twente, de wedstrijd in de Galgenwaard eindigde in 1-1. De Utrechters komen hiermee op de zeventiende plaats van de Eredivisie te staan, boven Vitesse. FC Twente heeft het resultaat van vorige week tegen Feyenoord niet kunnen opvolgen met een overwinning, de Tukkers wisten voor de elfde keer op rij niet te winnen in de Galgenwaard.

Björn Smit

FC Twente begint sterk aan de wedstrijd. Het spel verloopt de eerste twintig minuten vooral op de helft van Utrecht, tot echt grote kansen komt Twente niet. In de 15e minuut van de wedstrijd raakt Twente-aanvoerder Pröpper geblesseerd, hij ging in een duel met ter Avest ongelukkig door zijn enkel. De aanvoerder moet naar de kant en wordt vervangen door Van Hoorenbeeck.

Na 23 minuten spelen geeft Utrecht-speler Lidberg een prachtige voorzet vanaf de rechterkant op Fraulo. Fraulo schiet de bal met een geweldige volley in de linkeronderhoek van het doel van FC Twente. De volley is onhoudbaar voor keeper Unnerstall en FC Utrecht komt verrassend met 1-0 voor.

Penalty FC Twente

De 1-0 is alleen niet van hele lange duur. In de 27e minuut komt de bal tegen de uitgestoken arm van Utrecht-verdediger Sagnan. Na het ingrijpen van de VAR legt scheidsrechter Gözübüyük de bal op de stip en voor de derde wedstrijd op rij geeft Utrecht een penalty weg. Sem Steijn schiet de bal hard door het midden binnen en zet FC Twente op gelijke hoogte.

In het restant van de eerste helft gaat het tempo omhoog en worden er meerdere overtredingen gemaakt. Utrecht-spelers Van der Hoorn en Azarkan en Twente-spelers Ugalde en Sadilek krijgen een gele kaart toegewezen. Twente blijft gevaarlijk rond de zestien, maar krijgt verder geen grote kansen. Utrecht krijgt nog wel een grote kans in de extra tijd van de eerste helft, middenvelder Flamingo schiet de bal net over.

De tweede helft begint rustig, in het eerste kwartier komen beide teams niet tot grote kansen. In de 60e minuut besluiten beide teams wat wissels in te brengen. Aan de kant van Utrecht wordt de geblesseerde Toornstra vervangen door Jensen en Ramselaar komt het veld in voor Booth. Bij FC Twente vinden er drie wissels plaats. Van Wolfswinkel komt in de plaats van Ugalde, Rots wordt vervangen door Regeer en Van Bergen vervangt Sampsted.

Rode kaart Sadilek

In de 66e minuut keert het spel. Sadilek krijgt zijn tweede gele kaart na een harde sliding en moet het veld dus verlaten. FC Twente moet het laatste halfuurtje met tien man door. Vlak daarna krijgt FC Utrecht een grote kans met Bart Ramselaar, maar Unnerstall weet de bal met een goede redding uit het doel te houden. FC Utrecht wordt steeds gevaarlijker. De Utrechters krijgen een paar grote kansen, maar ze weten het doel niet te vinden.

FC Twente lijkt voor een gelijkspel te gaan en probeert zoveel mogelijk tijd te rekken. In de 93e minuut is er nog een opmerkelijk moment, Twente-verdediger Hilgers haalt Lidberg onderuit, waardoor een grote scoringsmogelijkheid voor FC Utrecht wordt voorkomen. De VAR haalt scheidsrechter Gözübüyük naar de kant om van de gegeven gele kaart, een rode kaart te maken. Gözübüyük doet dat alleen niet en FC Twente mag met tien man blijven spelen.

Bij de vrije trap voor FC Utrecht rolt Labyad de bal naar Flamingo die hem vervolgens snoeihard op doel pegelt. Unnerstall redt knap en Twente komt met de schrik vrij. FC Twente komt in de omschakeling nog dicht bij het doel, maar Bart Ramselaar verdedigt goed. Hierna klinkr gelijk het laatste fluitsignaal. De wedstrijd eindigt in 1-1.