Eettentjes op festivals pleiten voor het behoud van de traditionele munten 
Eettentjes op festivals pleiten voor het behoud van de traditionele munten 

Eettentjes op festivals pleiten voor het behoud van de traditionele munten 

ZWOLLE – De meeste festivals willen niet af van de muntjes, ondanks dat het publiek daar wel de voorkeur aan geeft. Bianca Ros, directrice van cateringbedrijf Primeros Produkties, geeft aan dat ook haar voorkeur uitgaat naar de traditionele munt. Dit werkt beter dan betalen met een pinpas: “Wanneer iemand aan de beurt is, bedenkt een klant ‘Nog even wat overboeken’, of ‘M’n pinpas ligt toch nog in mijn kluisje’, dat zorgt voor wat meer oponthoud.” 

Afgelopen festivalzomer werden er actief nieuwe betaalmethodes het leven in geblazen. Denk hierbij aan QR-codes die je via een app kunt opwaarderen of gewoon met de pin. Uit een kleine opiniepeiling door de redactie onder een groep festivalgangers blijkt dat contactloos met pin betalen de voorkeur heeft voor velen. De meerderheid geeft aan dit fijner te vinden zodat ze meer kijk hebben op hun uitgaven. Een heel klein deel heeft een voorkeur voor de traditionele muntjes omdat het altijd werkt en ook sneller is. Ze hebben ook het idee dat ze hiermee een soort grens voor zichzelf kunnen creëren.  

Ros erkent dat met de pin betalen ook zijn voordelen heeft: “Zo hebben wij als bedrijf de betalingen wel sneller binnen. Tegelijkertijd zien we dat bezoekers muntjes sneller uitgeven, hierdoor leveren muntjes een stuk meer inkomsten op.” 

BIDDINGHUIZEN – Munten zijn nog steeds het beleid op Lowlands. ANP FERDY DAMMAN

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *