Trainer sc Heerenveen onder druk na vierde verliespartij 
Trainer sc Heerenveen onder druk na vierde verliespartij 

Trainer sc Heerenveen onder druk na vierde verliespartij 

NWSZONE – Tobias Jonkers | 24 september 2023, 12:00 

Heerenveen – Zoals het nu lijkt blijft Kees van Wonderen voorlopig nog trainer, maar dat hij onder druk staat is wel duidelijk. Sc Heerenveen verloor dit weekend in hun eigen Abe Lenstra stadion met 0-3 van het Rotterdamse Excelsior. Het was de vierde verliespartij op rij met slecht voetbal.  

Verliezen mag, maar de manier waarop is bij sc Heerenveen vooral het probleem. Sc Heerenveen moet de komende wedstrijden dus beter spel laten zien. Fc Twente is de eerste tegenstander en zal dus wederom een behoorlijke uitdaging worden voor Kees van Wonderen. Hij moet de supporters overtuigen van zijn trainerscapaciteiten. Nieuw-noord, de fanatieke aanhang van sc Heerenveen liet daarom ook van zich horen tijdens de wedstrijd met spreekkoren als ‘schaam je kapot’ en ‘Keesie rot op’, gericht naar Kees van Wonderen. 

Nieuw-noord aanhanger Jogchum Douma zegt daarover: ‘Het was opgebouwde frustratie. Dit was de druppel, het slechte spel onder Kees van Wonderen kan zo niet langer.’ Kees van Wonderen reageerde op een interview met ESPN over de spreekkoren: ‘Natuurlijk doet het me iets dat dat soort dingen worden geroepen. Dit is ook inherent aan het vak dat we uitoefenen. Als trainer sta je in de spotlights. Je geeft leiding aan een team en als de prestaties niet zijn zoals we met elkaar willen, dan is de trainer daar verantwoordelijk voor.’ 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *