Meer dan 25000 Nederlanders pleiten voor Joost Klein als Songfestivalkandidaat in Malmö in 2024
Meer dan 25000 Nederlanders pleiten voor Joost Klein als Songfestivalkandidaat in Malmö in 2024

Meer dan 25000 Nederlanders pleiten voor Joost Klein als Songfestivalkandidaat in Malmö in 2024

ECHTENERBRUG –  Radioprogramma VoorAan op 3FM is een handtekeningenactie gestart om Joost Klein naar het Songfestival te sturen namens Nederland. Deze petitie is inmiddels al meer dan 25000 keer ondertekend en wordt zelfs gepromoot door radiozender StuBru van Belgische bodem.  VoorAan DJ Olivier Bakker doet er alles aan om Joost zijn kansen te vergroten. Hij spreekt vol zelfvertrouwen over Joost als mogelijke kandidaat: “Ik weet zeker dat we de finale halen.”

Joost werd na het uitbrengen van zijn nieuwe single ‘Droom Groot’ uitgenodigd bij 3FM. “Wat is nu je grootste droom?”, werd hem gevraagd. Toen bleek een deelname aan het Songfestival zijn grootste droom te zijn. Dat was voor Radio-DJ Olivier Bakker de trigger: “Dit moet gewoon gebeuren”.

“Het begon met iets heel kleins, we plakten posters rondom het AVROTROS gebouw, daar wordt bepaald wie er naar het Songfestival gaat namens Nederland.” Bij alleen een met posters volgeplakt AVROTROS gebouw bleef het niet. “We moeten meer, we moeten nog veel meer de steun van heel Nederland krijgen,” dat is het doel van Olivier en daarom is hij een ouderwetse handtekeningenactie gestart met zijn radioprogramma VoorAan: “Die liep echt helemaal storm,” vertelt Bakker enthousiast. En dat blijkt, want de petitie is inmiddels al meer dan 25.000 keer ondertekent.

Songfestival kenner Patrick Huisman vertelt dat na jaren een nationaal Songfestival gehad te hebben, waar het publiek ook hun invloed kon uitoefenen op de inzending, er door allerlei verschillende factoren is besloten over te gaan op een commissie die de kandidaat die ons land stuurt kiest. De actie van 3FM keert zich daartegen op, hij twijfelt daarom aan het nut van de actie. “Uiteindelijk gaat om het liedje wat wordt ingestuurd, niet om de artiest. De commissie zal dan ook op basis van het liedje van bijvoorbeeld Joost de keuze maken en niet vanwege de hoeveelheid handtekeningen,” verklaart Huisman.

Echter is 3FM hiermee bekend, zij zijn blij dat ze hun steentje hebben kunnen bijdragen. Het is nu gewoon afwachten: “even pas op de plaats.” Het is te hopen dat zijn nummer het beste uitpakt. Een aantal leden van de commissie gaven wel bij hun aan dat ze veel sympathie hebben voor Joost als kandidaat, dat betekent al veel goeds.

De commissie heeft gedeeld dat zij voor eerste kerstdag zullen bekend maken wie ons gaat vertegenwoordigen bij het Songfestival. Tot die tijd is het voor de fans van Joost en Olivier met zijn team nog even in spanning afwachten.

LANDGRAAF – Joost Klein op het muziekfestival Pinkpop. ANP MARCEL VAN HOORN

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *