Jachtseizoen IJlst: poging om band tussen jongeren en politie te versterken
Jachtseizoen IJlst: poging om band tussen jongeren en politie te versterken

Jachtseizoen IJlst: poging om band tussen jongeren en politie te versterken

IJLST- In een bijzondere onderneming om de band tussen jongeren en de politie in IJlst te verbeteren, heeft Sociaal Collectief Súdwest Fryslan het spel ‘jachtseizoen’ georganiseerd op vrijdagavond 29 september. “IJlst was gekozen omdat daar de laatste tijd wat opstandige jongeren waren” zegt Marjolein Althuisius, de pers voorlichter van de gemeente Súdwest Fryslan.

Het jachtseizoen werd gehouden met 60 kinderen, de politie en de gemeentelijke handhaving gehouden. Dit evenement was geïnspireerd door het Jachtseizoen; een bekende serie van contentmakers StukTV. De spelregels zijn eenvoudig: degenen die zich verstoppen, krijgen een voorsprong en de zoekers ontvangen om de zo veel minuten een gps-signaal met de locatie van de verstoppers. In IJlst werden telefoons, hesjes met nummers en lampjes verstrekt aan de kinderen  om het spel mogelijk te maken. Aan het einde van het spel wisten vijf kinderen uit handen te blijven van de politie en de handhaving.

Uit onderzoek van het Kiesplatform Inclusieve Samenleving (KIS) blijkt dat het cruciaal is voor de politie om activiteiten te ondernemen met jongeren. Het zorgt namelijk voor positieve rolmodellen voor de jeugd. Het onderzoek benadrukt dat de interactie tussen jongeren en de politie bijdraagt aan een positieve beeldvorming en wederzijds begrip.

De actie was succesvol en ontving een positieve respons. Sociaal Collectief heeft momenteel nog geen plannen voor het herhalen van soortgelijke activiteiten. 

afbeelding van Shanne Sieperda

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *