Basketbal club Donar failliet: emotionele impact op de fans
Basketbal club Donar failliet: emotionele impact op de fans

Basketbal club Donar failliet: emotionele impact op de fans

ANP SIETSE VEENSTRA

GRONINGEN – Na een herstart mag de failliete Groningse basketbalclub Donar alsnog deelnemen aan de basketbalcompetitie. Toen het nieuws kwam dat de club een nieuwe start kon maken, waren de fans dolblij. Veel positieve reacties zijn te vinden op socialemediaplatforms. Bas Kammenga, sportjournalist: “Het allermooiste is dat Donar weer door kan gaan.”

De basketbalclub Donar uit Groningen heeft eind juli een faillissement aangevraagd wegens financiële problemen. De angst dat de Groningse fans nu plotseling ergens anders van basketbal moeten genieten, was groot. Kammenga: “We hadden het faillissement een aantal weken wel zien aankomen; met de financiën van de club ging het niet perfect, dus het was geen verrassing. Maar op het moment van de aankondiging was er wel de angst: zal het toch niet verdwijnen?”

Vanuit de supportersvereniging is er een crowdfundingsactie opgezet, die ruim €55.000 heeft opgeleverd. Aan een nieuwe licentie is hard gewerkt de hele zomer, wat toch iets heeft opgeleverd. Donar mag weer spelen. De vreugde was groot onder de supporters. “We gaan in elk geval weer heel veel lol hebben bij Donar,” aldus Kammenga.

 
 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *