Oproep Vleesloze Kerst: Kerst Vredesdienst voor Dieren in Amsterdam
Oproep Vleesloze Kerst: Kerst Vredesdienst voor Dieren in Amsterdam

Oproep Vleesloze Kerst: Kerst Vredesdienst voor Dieren in Amsterdam

AMSTERDAM- Er is dit jaar weer een Kerst vredesdienst georganiseerd voor dieren in Amsterdam. De dienst roept mensen op een vleesloze Kerst te vieren. De vredesdienst is een initiatief van Ds. Hans Bouma, Comité Dierennoodhulp en Diervriendelijk Nederland en wordt ondersteund door 25 andere dierenorganisaties. De dienst zal 22 december om 19:30 plaatsvinden in de Nassaukerk in Amsterdam.

De vredesdienst wil een oproep zijn om met Kerst geen vlees te eten en om mensen te laten bezinnen op de omgang met dieren.

Feest van vrede

Het doel van deze vredesdienst is om er op te wijzen dat Kerst een vredesfeest is. Sandra van de Werd, coördinator van Dierennoodhulp, licht dit toe: “Kerstmis is eigenlijk een vredesfeest, wij vinden het niet kloppen dat er met zo’n vredesfeest zoveel dieren vermoord worden.” Waarom er specifiek gekozen is voor een vredesdienst met Kerst licht ze verder nog toe: “Het hele jaar door worden natuurlijk dieren dood gemaakt en dat vinden we ook verschrikkelijk, maar op kerst worden er wel extra veel dieren dood gemaakt. Dat is hypocriet want het is gewoon een vredesfeest.” Zoals de organisaties verder nog op de website vermelden: “Vrede voor alleen mensen ís geen vrede”.

De vredesdienst

Het programma bestaat uit een aantal sprekers, waaronder bekende Nederlanders die zelf veel met dieren en het leed van dieren hebben. Namen zoals schrijfster Bibi Dumon Tak, Jaap Korteweg, de oprichter van de vegetarische slager, en Roel Binnendijk, een undercover dieren activist zullen hier aan deelnemen. Ook zullen er kinderen spreken. Er komt ook zang aan bod tijdens de dienst.

Slagers vinden dat er respectvol met dieren wordt omgegaan

In reactie op de aanstaande vredesdienst over dieren benadrukt de branchevereniging KNS (Koninklijke Nederlandse Slagers) het belang van hun vak en de respectvolle omgang met dieren. Eva Westerhof, persvoorlichter van KNS licht dit toe: “De slager is een vakman die werkt vanuit respect voor het dier. Dat betekent concreet dat de slager alles verwerkt en waarde geeft aan wat het dier heeft gegeven.” Exacte verkoopcijfers over de week van Kerst heeft KNS niet maar de omzet is goed. “KNS staat achter een bewuste consumptie van vlees, waarbij genoten wordt van een ambachtelijk product.” wordt verder nog vermeld. Er is geen verdere reactie op de moordbeschuldigingen en vredesdienst.

Live stream

De vredesdienst zal live opgenomen worden. De livestream zal op de website www.vredesdienst.nl te zien zijn.  

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *