Symposium georganiseerd voor aanpak kinderobesitas
Symposium georganiseerd voor aanpak kinderobesitas

Symposium georganiseerd voor aanpak kinderobesitas

EDE – In Nederland heeft bijna 20% van de kinderen te maken met overgewicht. Bij jongeren tot 25 jaar stijgt dit percentage zelfs naar 25%, en ongeveer 10% van de kinderen tussen 2 en 12 jaar heeft obesitas, volgens de cijfers van SCEM. Dit groeiende gezondheidsprobleem wordt aangepakt door SCEM, een organisatie die zich richt op het ontwikkelen en organiseren van (na)scholingsprogramma’s voor medische professionals, met doel om de zorg te verbeteren. Op donderdag 25 januari wordt er een symposium georganiseerd om te laten zien hoe een multidisciplinaire benadering er uitziet in de praktijk.

Aan het woord zijn Annemiek Jaspers, persvoorlichter van SCEM, die zal vertellen over het opkomende symposium, en Jutka Halberstadt, universitair docent kinderobesitas aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij licht toe hoe obesitas niet alleen het probleem van kinderen en ouders is maar ook van de samenleving als geheel.

Met het symposium wordt er bewustwording en inzicht aangeboden die kunnen bijdragen aan een bredere aanpak van het probleem van overgewicht en obesitas bij kinderen en jongeren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *