Verlichte trekkers verspreiden kerstsfeer
Verlichte trekkers verspreiden kerstsfeer

Verlichte trekkers verspreiden kerstsfeer

LOCHEM- Boerenbewegingen organiseren ieder jaar door het hele land verlichte trekker kerstroutes. Versierde en verlichte trekkers gaan in de decembermaand langs verzorg, -en verpleeghuizen in hun omgeving.

De actie, die begon tijdens de coronapandemie om licht te brengen in donkere tijden, heeft nu nog steeds als doel om liefde en positiviteit te verspreiden. Boeren bewegingen begonnen met de actie om mensen in verzorgingstehuizen een hart onder de riem te steken tijdens de pandemie. Dat beviel zo goed dat ze het sinds dien elk jaar weer organiseren. De routes gaan langs verzorgingstehuizen, seniorenwoningen en verpleeghuizen. Met de versierde en verlichte trekkers willen de boeren het zorgpersoneel en de bewoners steun bieden in de kerstperiode.

Agractie en Team Agro NL hebben dit jaar, net als een aantal andere boeren bewegingen, ook een trekker kerstroute georganiseerd. Jaap Horst, woordvoerder van Team Agro NL, zegt het volgende: ‘’Sinds we deze actie zijn begonnen vragen bejaardentehuizen altijd of we langs komen rijden, het is super leuk om de positieve reacties te horen.’’ Deze boerengroep doet de route in Friesland. Ze hebben de route rond acht startplaatsen uitgestippeld en deze plekken liggen op de route van de Elfstedentocht. Ongeveer 250 trekkers hebben zich aangemeld en gaan de route in groepjes van acht rijden.

In de omgeving van Lochem is er ook ieder jaar een verlichte trekker kerst route. Daar organiseert de boeren beweging Vollgass de route. Hier gaan ze niet alleen langs verzorgingstehuizen, maar ook langs restaurants en woonwijken. Zo krijgt iedereen de kerstsfeer mee. Door de inwoners van Lochem wordt de actie goed ontvangen, maar voor de ouderen in het verzorgingstehuis de Hoge Weide is het al helemaal speciaal. De woordvoerster van de Hoge Weide vertelt dat de verlichte trekkers heel erg worden gewaardeerd in het verzorgingstehuis. ‘’Het is echt een voorproefje van kerst. De trekkers komen namelijk net voor de feestdagen langs en de bewoners kijken altijd met vrolijke gezichten naar de optocht. Door de mooie lichtjes geeft het echt een kerstgevoel.’’ Niet alleen de bewoners genieten er op dat moment van. ‘’Er komt ook altijd speciaal familie van de ouderen om er samen naar te kijken, het eenzame gevoel verdwijnt op die avond.’’

Bron: Pixabay

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *