Het is nu echt “Hartje Winter”
Het is nu echt “Hartje Winter”

Het is nu echt “Hartje Winter”

Doetinchem- Hartje Winter is weer begonnen, er doen ruim 3100 kinderopvang locaties mee en 100.000 kinderen. Maandag 8 januari is Hartje Winter van start gegaan. Het is een campagne om kinderen meer buiten te laten spelen.

Hartje Winter is een campagne waarbij alle organisaties die zich hiervoor hebben ingeschreven een programma kunnen downloaden. Hierin vinden ze allerlei activiteiten die kinderen kunnen doen in de winter, bijvoorbeeld een bingokaart. De kinderen kunnen rondlopen en hierbij de diverse voorwerpen zoeken. “Kinderen spelen 6 keer minder buiten dan hun ouders en grootouders, in de winter is dit nog veel minder.” vertelt Marjolein van der Gaag, persvoorlichter van IVN Natuureducatie. Ook vertelt ze dat het nu natuurlijk echt Hartje Winter is. Dit maakt het voor de kinderen extra leuk om naar buiten te gaan. 

Samen met Humankind heeft IVN Natuureducatie Hartje Winter opgericht om buitenspelen te stimuleren. Deze samenwerking werkt onder de naam Natuurkr8. Natuurkr8 organiseert verschillende campagnes zoals: Modderdag, Hartje Winter en Nederland Zoemt. Modderdag is bijvoorbeeld een dag met als doel kinderen te leren dat vies worden mag als je aan het buitenspelen bent.

“Nu zijn de kinderen juist allemaal buiten omdat het ook gevroren heeft, dus bij ons zijn ze eigenlijk wel vaak buiten.” vertelt Shirley Meijer, pedagogisch medewerker van BSO de Boemerang in Almelo. Shirley Meijer geeft echter aan dat de kinderen van BSO de Boemerang juist wel veel buitenspelen, dit heeft volgens haar zeker te maken met de mooie buiten-speel locatie . Juist nu doordat het vriest en er ijs ligt gaan de kinderen graag naar buiten. BSO de Boemerang is een locatie van Humankind en doet mee aan Hartje Winter. “Het is wel een leeftijd die graag op de telefoon zit, dus toen ik zei dat we de foto-challenge gingen doen waren ze erg enthousiast.” Shirley Meijer had met haar groep kinderen een winterse foto-challenge gedaan. Ze kregen twee telefoons en moesten foto’s maken van de dingen die op hun kaartje stonden. Ter afsluiting zaten ze met z’n allen rond een kampvuur en dronken warme chocolade melk. Er zijn dus diverse activiteiten binnen Hartje Winter voor verschillende leeftijden.

Bron Foto : Shirley Meijer

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *