Artificial intelligence hoeft geen gevaar te zijn voor de samenleving
Artificial intelligence hoeft geen gevaar te zijn voor de samenleving

Artificial intelligence hoeft geen gevaar te zijn voor de samenleving

ZWOLLE – Uit onderzoek van EenVandaag blijkt dat mensen zich zorgen maken over de ontwikkeling van AI. Daarbij vinden ze dat ontwikkelingen te snel gaan en dat er een pauze op zou moet komen.

Eerder dit jaar meldde experts waaronder Elon Musk en Steve Wozniak dat er een pauze zou moeten worden ingevoerd op de ontwikkeling van AI (Artificial Intelligence). Waarom die pauze volgens de experts ingevoerd moet worden is, omdat de ontwikkeling zo ver zou kunnen gaan, dat AI zelfstandig desinformatie zou kunnen verspreiden over de hele wereld.

Daarbij zouden er vragen kunnen komen of AI een dreiging is voor onze samenleving. Daarop zegt woordvoerder Jolanda Peek “Het kan een dreiging zijn als je er op een verkeerde manier mee omgaat”. Verder meldt ze dat AI niet ingezet kan worden zonder goeie speleregels. De verdere ontwikkeling van AI zou zeker gepaard gaan met slechte dingen, maar dat het niet zo gek is. Want bij het internet hebben we ook slechte dingen zien ontstaan, maar de positieve dingen er uit zijn ontstaan hebben uiteindelijk de overhand. Zo ziet Jolanda Peek dat ook gebeuren bij de verdere ontwikkeling van kunstmatige intelligentie.

Kunstmatige Intelligentie is dus niet per definitie een gevaar voor de samenleving, maar er zouden duidelijk spelregels moeten worden ingevoerd zodat er geen slechte ontwikkelingen uit zullen ontstaan.

Bron: Pexels, Tara Winstead

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *