Gratis schoolmaaltijden voor gezinnen met een laag inkomen
Gratis schoolmaaltijden voor gezinnen met een laag inkomen

Gratis schoolmaaltijden voor gezinnen met een laag inkomen

1600 scholen van het primair- en voortgezet onderwijs in Nederland zijn gestart met gratis maaltijden voor leerlingen die dat het hardste nodig hebben, meldt de Rijksoverheid. Het betreft scholen waarvan minimaal 30% van de leerlingen uit een gezin komen met een laag inkomen.

‘Hoe de maaltijden eruit gaan zien verschilt per school. Zo kunnen ze er bijvoorbeeld voor kiezen om met vrijwilligers samen te werken, die boodschappen doen en broodjes smeren.’ Vertelt Lilian Jansen, woordvoerder van de Rijksoverheid. ‘Ze kunnen er ook voor kiezen om samen te werken met een cateraar, die verschillende dingen maakt en naar de school brengt. Het verschilt erg per school, en ze mogen dit ook zelf inrichten. Er is ook nog een optie waar ouders ervoor kunnen kiezen om een boodschappenkaart aan te vragen. Hier staat dan een bepaald saldo op, en daar kunnen ze bij supermarkt dan mee betalen.’ 

In 2024 zullen de middelen beschikbaar blijven voor alle deelnemende scholen. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zal volgend jaar €102,5 miljoen investeren, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid €52,5 miljoen en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport €10 miljoen. 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *