Nieuwe onderzoeksmethode moet zorgen voor beter zicht op het aantal dakloze jongeren
Nieuwe onderzoeksmethode moet zorgen voor beter zicht op het aantal dakloze jongeren

Nieuwe onderzoeksmethode moet zorgen voor beter zicht op het aantal dakloze jongeren

ZWOLLE – Het is onduidelijk hoeveel jongeren in Nederland dakloos zijn, zo stelt Movisie. Een nieuwe Europese meetmethode moet deze groep jongeren beter in kaart brengen. Onderzoeker en projectleider Gery Lammersen van Movisie legt uit wat deze methode inhoudt. Daarnaast uit Floris van der Valk, voorzitter van De Jonge Democraten, zijn zorgen over dakloze jongeren in Nederland. Met het oog op de recente verkiezingsuitslag kijkt hij kritisch naar de haalbaarheid van de politieke doelstelling om dakloosheid onder jongeren aan te pakken.

Foto: Pexels.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *