“Het probleem bij spoor Meppel moet zo snel mogelijk worden opgelost”, vindt FNP Fryslân

FNP Fryslân staat achter het amendement wat GroenLinks-PvdA, ChristenUnie en het CDA in de Tweede kamer gaan indienen om veertig miljoen euro vrij te maken om de problemen bij het spoor bij Meppel op te lossen. Dat meldt fractievoorzitter Gerben van der Mei.

Sinds september 2023 zijn er 71 storingen gemeld bij de zogeheten ‘flessenhals’ bij Meppel. Het spoor bij Meppel is de enige verbinding van Noord-Nederland met de rest van het land. De drie partijen dienen nu een amendement in bij de begrotingsbehandeling Infrastructuur en Waterstaat, om veertig miljoen euro vrij te maken om de problemen op te lossen.

“Het probleem moet zo snel mogelijk opgelost worden; op korte termijn zijn er geen alternatieven. Met het amendement is er 75 miljoen euro beschikbaar”, aldus fractievoorzitter Van der Mei. 

Een lange-termijn alternatief zou de Lelylijn kunnen zijn, al staat de FNP hier niet achter. “Dit vinden wij geen goed alternatief, omdat hier de bouw van veel huizen in Friesland aan gekoppeld zit. Het gevolg is dat veel mensen uit de Randstad zich hier dan vestigen. Dit is niet eerlijk tegenover onze eigen hardwerkende mensen. Ook is het een grote aantasting van het landschap. Tuurlijk zijn wij voor goede verbindingen, maar dat kan ook door aanpassing van bestaande structuren”, vertelt Nynke Hinke Rintjema, burgerraadslid van de FNP. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *