Theatervoorstelling ‘Vlag’: “Het zet je echt aan het denken”

Door: Sieb Uenk

Foto: Sieb Uenk

Afgelopen februari verscheen het album Ik zou voor veel kunnen sterven maar niet voor een vlag van Yousef Gnaoui, beter bekend onder zijn artiestennaam Sef. Voorheen was Sef lid van de hiphopformatie ‘Flinke Namen’ en maakte hij nummers met The Opposites. Momenteel maakt Sef furore in de Nederlandse theaters met zijn voorstelling Vlag.

In de theatervoorstelling neemt Gnaoui de maatschappij flink onder de loep. Hij doet dit door middel van muziek, tekst en visuals. Gnaoui doet dit vanaf een stijger samen met bassist Ruben Cruz en toetsenist Joel Dieleman. Alle drie gedecoreerd in legerkleding, al strijdend voor hun utopische vlag.

“Het zet je echt aan het denken.” Concludeert Annique Sapthu (19) na het zien van de voorstelling in de Spot in Groningen. “Sef laat in een uur zien wat er mis is met de maatschappij, en hoe het beter kan. Het stuk blijft continue boeiend, doordat Sef de keiharde realiteit afwisselt met muziek en humoristische visuals. Ondanks dat er wel iets te lachen viel, worden we vooral keihard met onze neuzen in de feiten gedrukt.” Aldus Sapthu.

De voorstelling ‘Vlag’ is tot en met 3 december te zien in diverse Nederlandse Theaters.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts