Benefietgala van Stichting Beter Lopen levert ruim twee ton op voor financiering Lokomat
Benefietgala van Stichting Beter Lopen levert ruim twee ton op voor financiering Lokomat

Benefietgala van Stichting Beter Lopen levert ruim twee ton op voor financiering Lokomat

Benefietgala van Stichting Beter Lopen levert ruim twee ton op voor financiering Lokomat

Afgelopen vrijdag werd in Nijkerk het jaarlijkse benefietgala van Stichting Beter Lopen georganiseerd. De stichting liet via hun website weten ruim twee ton opgehaald te hebben tijdens dit gala. Stichting Beter Lopen zet zich in voor de verspreiding van de Lokomat; een looprobot die de revalidatie van mensen met een mobiele beperking bevorderd.

Met het opgebrachte bedrag gaat Stichting Beter lopen verder met het financieren van de verspreiding van de Lokomat in Nederland. “Die apparaten zijn 480.000 euro, dus we moeten dit soort feesten, maar ook andere soorten acties door het jaar heen organiseren zodat we de Lokomat kunnen financieren en weer door kunnen gaan”, zegt Liesbeth Mekkering de directeur van Stichting Beter Lopen.

De Lokomat bestaat uit een gewichtloosheid-stimulator, loopband en een door een computer aangestuurde exoskelet. Mensen met een mobiele beperking verbeteren via deze revalidatie technologie hun looppatroon. Liesbeth Mekkering ziet een toename in de interesse in de Lokomat. “Kijk zo’n apparaat, die wil je het liefst dag en nacht hebben draaien, maar je moet ook therapeuten hebben die het begeleiden.” Het doel is om uiteindelijk in elke provincie één Lokomat neer te zetten.

Foto: Willem Jan de Bruin Fotografie, @willemjandebruin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *