RIVM komt met nieuwe corona update “Wel nuttig maar geen hot news”
RIVM komt met nieuwe corona update “Wel nuttig maar geen hot news”

RIVM komt met nieuwe corona update “Wel nuttig maar geen hot news”

ZWOLLE – Woensdag 29 mei komt het RIVM met een nieuwe corona update en deelt positief nieuws. Het coronavirus verspreid zich langzaam en treft vooral ouderen of mensen met een zwakker afweersysteem. Het aantal mensen met een positieve coronatest was de afgelopen weken minder dan 1%.

Leon van der Toorn, arts op het gebied van longgeneeskunde verteld ons dat we de blijvend lage coronacijfers niet voor lief mogen nemen. “De corona update lijkt momenteel overbodig omdat het geen hot news is maar het blijft nuttig.” Het aantal mensen met corona is momenteel minder dan 1% van de Nederlandse bevolking en per week liggen er ongeveer 10 tot 15 patiënten in het ziekenhuis. Dat betreft dan vooral patiënten met een hogere leeftijd of een zwakkere afweer door bijvoorbeeld een eerdere transplantatie of het gebruik van medicijnen die de afweer aantasten.

Naast deze cijfers deelt het RIVM ook dat zij hebben besloten het advies om zwangere vrouwen jaarlijks te vaccineren er uit te halen, dit omdat zwangere vrouwen momenteel laag risico lopen op een eventuele besmetting. Longarts Leon van der Toorn is ook minder bezig met corona, “Het leeft een beetje langs me heen momenteel.” Wanneer er veranderingen zijn deelt het RIVM dit met haar achterban zodat iedereen op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *