Veel stagiaires klagen over stageperiode
Veel stagiaires klagen over stageperiode

Veel stagiaires klagen over stageperiode

ZWOLLE – Vakbond FNV komt met een rapport over de hoeveelheid ontevreden stagiaires in Nederland. Ruim 25.000 stagiaires tekenen een petitie met betrekking tot verplichte stagevergoeding. 60% van de stagiaires in Nederland zegt deze niet te krijgen. Ook voelt een groot deel van de jongeren zich gediscrimineerd op hun stageplek en durven hier niet over te praten.

Bas van Weegberg, lid dagelijks bestuur van de FNV zegt dat de scholen in Nederland moeten zorgen voor meldpunten. “Het allerbelangrijkste is dat jongeren over deze klachten kunnen praten op school, want dat is hun eerste meldpunt.” De FNV streeft naar vaste stagevergoedingen, dit leggen zij vast in het Stagepact MBO. Dit is een samenwerking tussen MBO scholen en vakbond FNV om zo de CAO van stages in Nederland onder jongeren bekend te maken.

Ook streeft de vakbond naar een uitbereiding richting hogescholen en universiteiten. Echter is het de vraag hoe het nieuwe kabinet reageert op het rapport van de FNV. Eerder stemde namelijk de meerderheid van de tweede kamer dat stagiaires geen recht hebben op een verplichte stagevergoeding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *