Bedreigingen stoppen masterstudent niet van lezing geven.

ZWOLLE – De lezing van Wahhab Hassoo (28) ging gisteren tóch door ondanks de bedreigingen richting de student. Met een toenemend aantal bedreigingen heeft Hassoo zijn voorgaande lezing moeten af lassen. De lezing van gisteren in de bibliotheek ging wel door. “De lezingen betekenen zoveel voor mij en dus heb ik echt mijn best gedaan om deze lezing wel door te laten gaan.” 

Hassoo geeft al jaren lezingen over wat hij zelf heeft meegemaakt tijdens de genocide tegen de Jezidi’s door ISIS in 2014 en 2015. Ook zet hij zich in voor vluchtelingenrechten en dan specifiek de slachtoffers van de Islamitische staat. Maar de lezing in Westerbork moest echt afgelast worden, geeft Hassoo aan: “Of je het nou wil of niet, het werd gelinkt aan de conflicten tussen Israël en de Palestijnen.” Daarom vond Hassoo dat de lezing in de bibliotheek wel door kon gaan. Het ging namelijk om zijn verhaal hoe hij hier in Nederland kwam en van mbo-1 Nederlands leren zichzelf omhoog werkte naar student master politicologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.  

Sinds kort staat Hassoo op de lijst bij Pieter Omtzigts partij, Nieuw Sociaal Contract, op nummer 40. Hij merkt dat samen met het conflict en de nieuwe positie op de lijst het aantal bedreigingen is toegenomen. Ondertussen heeft de politie een onderzoek gestart naar de bedreigingen, maar stoppen wil Hassoo nog niet: “Ik ga gewoon verder met mijn leven en ik ontwijk de bedreigingen op een manier zolang het goed gaat. Als ik voel dat de dreiging dichterbij komt moet ik maatregelen nemen, maar het zet mij niet op een noodstop.”  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *