Nieuwe tool om mbo’ers te helpen bij het voorbereiden op hun vervolgstap

Een samenwerking tussen Windesheim en het Deltion College heeft als gevolg dat een hulpmiddel voor mbo’ers ontwikkeld is. Dit meldt de hogeschool Windesheim in een recentelijk interview met Anneke Postma, een coördinator op Windesheim en Martje Werkman-Bos, een leraar bij Deltion College. Het nieuwe tool heet ‘Ontdek het hbo’.

Het doel van ‘Ontdek het hbo’ is mbo’ers meer bewust over hun mogelijkheden en toekomst te maken. Anneke Postma, coördinator Instroom & Aansluiting bij Hogeschool Windesheim, legt uit: ‘’ Studenten in het mbo bereiden zich regelmatig in een vrij laat stadium van hun mbo voor op de vervolgstap, Dit kan effect hebben op hun start of voortgang’’. De samenwerking begon met de stap om mensen bij elkaar te brengen en gezamenlijk tot deze tool te komen. 

De tool staat al online, en iedereen kan er toegang toe krijgen. Het biedt een brede blik op het hbo, waardoor mbo’ers meer te weten kunnen komen over de goede en slechte kanten van het hbo. Ook kunnen er opdrachten met behulp van de tool gemaakt worden. De ontwikkelaars van het tool blijven het ontwikkelen volgens de wensen van de student.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *