Mara Tanke eindigt met dansgroep IRON in top 3 in de finale van Hollands Got Talent

ZWOLLE – In de finale van Hollands Got Talent samen met haar dansgroep IRON eindigde Mara Tanke in de top 3. Met een Golden Buzzer van danscoach, choreograaf en jurylid Dan Karaty maakte de groep indruk op het publiek. “We waren bang dat mensen onze artistieke dansstijl moeilijker te begrijpen vonden dan bijvoorbeeld een hiphop groep”, vertelt Mara.  

“Het is ineens een switch op het moment dat de golden buzzer wordt ingedrukt. Het betekende dat mensen ons zien en accepteren wat wij doen”, vertelt Mara. Ze heeft met haar deelname een grote indruk gemaakt op mensen en kinderen in haar omgeving. “Het is een echte verandering in mijn leven. Ik voel me soms haast een beroemdheid.” Als tweedejaars student dansdocent aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten is ze blij dat ze mee heeft gedaan aan Hollands Got Talent, maar dat waren haar docenten in eerste instantie nog niet zo. “Ik miste best wat lessen, want ik kreeg geen vrijstelling. Dit was soms best lastig aangezien de opleiding een 90% aanwezigheidsplicht had. Ze gaven ook niet echt een erkenning aan dat ik meedeed”, vertelt Mara.

Maar dat beeld veranderde snel toen de eerste uitzending werd uitgezonden. Met doelen opgesteld voor de toekomst, is Mara nog lang niet weg te denken uit de danswereld. “Voor nu wil ik als danser het werkveld in. Ik wil theatervoorstellingen doen en als danser actief zijn, maar ook als choreograaf mijn eigen kunst in de wereld brengen. Het docentschap wil ik ook niet opgeven, want daar zit een groot deel van mijn hart in.” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *